Mose Allison. Un altre que ens deixa.

captura-de-pantalla-2016-11-19-a-les-12-45-34

Foto de Michael Wilson

Nascut el 1927 a Tippo, en els cottonfields de Mississipi, va morir el passat dia 15 de novembre.

La seva situació era diferent i no va passar per mateix tipus de dificultats, però la seva vida va ser molt propera als primers bluesman negres i coneixia de primera mà l’ambient, els problemes i les vivències de la població negra en el bressol del blues.

Malgrat les dificultats d’un pianista blanc que tocava boogie-woogie en un mon de musics negres, va ser ben acollit Memphis per un jove B.B. King que apreciaba la seva manera d’interpretat i viure la música que compartien.

Autor de temes com Loock Here o Young Man Blues”, va ser versionat, entre d’altres, per John Mayall, Van Morrison, Bonnie Raitt o The Whoo.

Tot i ser i profundament sureny, va ser més apreciat a Europa (recomanable el documental de la BBC “Ever Since I Stole The Blues”) que al seu país, on no acabaven d’entendre el seu sentit de l’humor sobre la naturalesa humana contingut en curtes i mordents peces de blues.

 

Anuncis

Quant a SBG

La Societat de Blues de Girona, és el punt de trobada dels amants del blues. La seva finalitat és promoure i difondre el blues i altres estils molt relacionats, ajudar a la seva dinamització i organitzar trobades, events, tallers, xerrades, i qualsevol activitat que sigui de l'interès de músics i aficionats de qualsevol edat i condició.
Aquesta entrada ha esta publicada en Novetats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.